Vahvojen nikotiinipussien tilaamiseen netistä liittyy kuluttajalle paljon epävarmuutta. Voinko tilata vahvat nikotiinipussit netistä ja miten? Onko tilaaminen laillista? Lue artikkelimme ja löydät vastauksia kaikkiin vahvojen nikotiinipussien tilaamiseen liittyviin kysymyksiin.

Nikotiinipussien tilaaminen

Nikotiinipussien tilaaminen netistä Suomeen on säännelty lukuisin viranomaismääräyksin. Mietoja, alle 4 mg nikotiinia annospussia kohden sisältäviä nikotiinipusseja voi tilata verkosta, kunhan nämä ehdot täyttyvät: Tuotteet tulee tilata Suomen ulkopuolella, mutta silti ETA-alueella sijaitsevasta verkkokaupasta, eikä kertatilaus saa ylittää 3 kuukauden käyttöä vastaavaa määrää nikotiinipusseja.

Yli 4 mg nikotiinia sisältävien vahvojen nikotiinipussien maahantuonti tai tilaaminen taas ei ole sallittua ilman voimassa olevaa tuontilupaa, eli käytännössä lääkereseptiä.

Nikotiinipussit laillisuus

Alle 4 mg vahvuiset nikotiinipussit luokitellaan itsehoitotuotteiksi ja sen vuoksi niitä voi tilata vapaasti muista ETA-alueen maista. Vahvat nikotiinipussit taas luokitellaan lääkkeiksi, jonka vuoksi niiden maahantuonti ja tilaaminen edellyttää reseptin. Mikäli tilaat vahvoja nikotiinipusseja netistä ilman reseptiä, voit syyllistyä lääkerikkomukseen.

Tärkeintä kuitenkin on muistaa, että vahvojen nikotiinipussien tilaaminen on täysin laillista, mikäli sinulla on resepti ja vahvat nikotiinipussit toimitetaan apteekista. Reseptipussit.com palvelusta löytyvät nikotiinipussit toimitetaan yhteistyöapteekista, joten mikäli terveyskyselyn perusteella terveydentilasi edellyttää lääkereseptin vahvojen nikotiinipussien tilaamista varten, voit tilata reseptisi tuotteita täysin laillisesti ja turvallisesti.

Vahvojen nikotiinipussien tilaaminen on täysin laillista, mikäli sinulla on niihin oikeuttava resepti ja nikotiinipussit toimitetaan apteekista.

Nikotiinipussit reseptillä

EU-kansalaisena sinulla on oikeus käyttää minkä tahansa muun EU-maan lääkäri- ja apteekkipalveluita. Yhteistyölääkäreillämme on vahvistetut toimivaltuuden lääkereseptien määräämiseen EU-alueella. Kaikki reseptipussit.com palvelun terveyskyselyn perusteella määrätyt reseptit ovat EU-direktiivien mukaisia ja terveystietojen käsittely on GDPR-säädösten mukainen. Jos tupakoinnin tai nuuskan käyttämisen lopettaminen ei onnistu mietojen korvaushoitotuotteiden avulla, voit siis saada reseptin vahvempiin nikotiinipusseihin ja tilata niitä reseptillä täysin laillisesti.

Milloin vahvat nikotiinipussit ovat oikea valinta?

Jos olet tupakoinut kauan, polttanut suuria savukemääriä, tai käyttänyt Suomessa yleisiä ja suosittuja vahvoja nuuskamerkkejä, on nikotiinitoleranssisi saattanut muodostua niin korkeaksi, ettei miedot korvaushoitotuotteet riitä helpottamaan vieroitusoireita, jolloin riski takaisin vanhoihin nikotiinitottumuksiin retkahtamiselle on suuri. Tässä tapauksessa hieman vahvemmat nikotiinipussit reseptillä saattavat hyvinkin olla juuri oikea keino alun hankaluuksista yli pääsemiseen, kun vieroitusoireet ovat pahimmillaan. Kun pahimmasta on päässyt yli, on korvaushoitoa huomattavasti helpompi jatkaa sen jälkeen miedommilla tuotteilla, ja lopulta päästä eroon kaikista nikotiinituotteista.

Kuinka tilaan vahvat nikotiinipussit netistä?

Vahvojen nikotiinipussien tilaaminen netistä käy helposti reseptipussit.com palvelun kautta. Voit tutustua tuotevalikoimaamme ja lisätä haluamasi tuotteet ostoskoriin. Tämän jälkeen varmistamme henkilöllisyytesi vahvalla tunnistautumisella, johon tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset. Kun olet tunnistautunut, pääset täyttämään terveyskyseylyn yhteistyölääkärillemme, joka katsoo edellyttääkö terveydentilasi reseptin vahvojen nikotiinipussien tilaamista varten.

Kun saat reseptin, voit maksaa tilauksesi verkkopankilla ja toimitamme tilauksesi nopeasti lähimpään postin noutopisteeseen. Toimitusaikamme on normaalisti noin 3 – 5 päivää tilauksestasi.

Kuka voi saada reseptin nikotiinipusseille?

Nikotiinipussien tilaaminen reseptillä on mahdollista, mikäli olet vähintään 18-vuotias ja lääkäri katsoo terveydentilasi soveltuvan tupakasta tai nuuskasta vieroittumiseen nikotiinipussien avulla. Alle 18-vuotiaat eivät voi tilata vahvoja nikotiinipusseja palvelumme kautta. On myös hyvä muistaa, että resepti on aina henkilökohtainen, eikä reseptillä tilattuja tuotteita saa luovuttaa muille.

Auttavatko vahvat nikotiinipussit eroon tupakasta tai nuuskasta?

Kyllä auttavat. Nikotiinipussit ovat ottaneet nopeasti paikkansa suosituimpana nikotiinikorvaushoitotuotteena ja jo tuhannet suomalaiset ovat päässeet lopullisesti eroon tupakasta tai nuuskasta nikotiinipussien avulla. Vahvat nikotiinipussit ovat todella toimiva apuväline voimakkaaseen nikotiiniriippuvuuteen, mutta suosittelemme tietenkin pahimpien vieroitusoireiden hälvettyä siirtymistä miedompiin nikotiinituotteisiin ja sitä kautta vieroittautumaan kokonaan irti nikotiinista.

Mitä eroa on nikotiinipusseilla ja nuuskalla?

Valitettavan usein kuulee verrattavan nikotiinipusseja tavalliseen ruotsalaiseen nuuskaan ja tuotteita pidetään monissa yhteyksissä hyvinkin samankaltaisina. Nikotiinipussit eivät ole nuuskaa, eikä niillä loppujen lopuksi ole edes kovin paljon yhteistä. Totta on, että nikotiinipusseja käytetään samalla tavalla kuin nuuskaa, asettamalla annospussi ylähuulen ja ikenen väliin, mutta juurikaan muuta yhteistä näillä tuotteilla ei sitten (nikotiinin lisäksi) nuuskan kanssa olekaan.

Nuuska sisältää lukemattomia vaarallisia aineita ja jopa kymmeniä syöpää aiheuttavia aineita. Nuuskasta on tunnistettu yli 2500 erilaista kemiallista yhdistettä, joiden joukosta löytyy esimerkiksi lukuisia raskasmetalleja. On selvää, että tämänkaltaiset ainesosat eivät kuulu ihmisen elimistöön.

Nikotiinipussit eivät sisällä lainkaan tupakkaa tai muita nuuskan vaarallisia ainesosia. Nikotiinipussit eivät värjää hampaita tai aiheuta pahanhajuista hengitystä ja ovat hyvin huomaamaton ja diskreetti tapa tarvittavan nikotiiniannoksen nauttimiselle. Nikotiinipussien täyteaineena toimii luonnollinen kuitu, hyvin usein käytetään joko männyn tai eukalyptuspuun kuitua. Täyteaineen lisäksi pusseihin lisätään voimakkuuden mukainen annos nikotiinia, makuaineet sekä muutamia elintarviketeollisuudesta tuttuja lisäaineita, jotka esimerkiksi estävät täyteaineen paakkuuntumisen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *