Miksi nikotiinipussit reseptillä? Onko reseptillä tilaaminen turvallista ja miksi tilaisin vahvoja nikotiinipusseja reseptillä mietojen vapaasti tilattavien nikotiinipussien sijaan? Reseptipussit.com vastaa kaikkiin vahvojen nikotiinipussien tilaamiseen liittyviin kysymyksiin ja tässä artikkelissa paneudutaan siihen, miksi osa nikotiinipusseista täytyy tilata reseptillä, ja missä tapauksessa palvelumme voi olla juuri sinulle tarpeen.

Miksi nikotiinipusseja pitäisi tilata reseptillä?

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, joka on Suomen sosiaali- ja terveysministeriön alainen keskusvirasto, jonka tehtävänä on muun muassa valvoa lääkkeitä ja kehittää lääkealaa, on määritellyt vahvat nikotiinipussit lääkeaineeksi Suomessa. Koska vahvat nikotiinipussit täten luokitellaan Suomessa ainoana ETA-maana lääkeaineeksi, niiden maahantuonti on sallittu ainoastaan lääkereseptillä.

Vahvat nikotiinipussit reseptillä korvaushoitotuotteeksi

Tupakoinnin aiheuttamat terveysvaikutukset ovat valtavat. Tupakointi lyhentää elämää keskimäärin noin kahdeksan vuotta, ja lähes 5000 suomalaista kuolee vuosittain tupakan aiheuttamiin sairauksiin. Globaalisti tupakka tappaa lähes 8 miljoonaa ihmistä joka vuosi. Vaikka tupakan ja nuuskan vaarat ovat olleet ilmiselvät jo vuosikymmeniä, on suuri osa tupakoivista herännyt tupakoinnin vaaroihin vasta koronapandemian puhjettua, kun tupakoinnin kerrottiin lisäävän vakavaan koronatautiin sairastumisen riskiä merkittävästi. Tupakoinnin lopettaminen ei kuitenkaan välttämättä ole aina helppoa ja modernit korvaushoitotuotteet, kuten nikotiinipussit, ovatkin nopeasti nousseet tupakasta eroon pyrkivien suosiossa ohi perinteisten nikotiinipurukumien ja -laastareiden.

Usein tupakoinnin lopettamisessa onnistuminen vaatii lukuisia yrityksiä ja joissakin tapauksissa monista yrityksistä huolimatta tupakointi ei ota loppuakseen. Pitkään tupakoineella henkilöllä nikotiinitoleranssi on kasvanut niin suureksi, ettei miedot 4 mg nikotiinia sisältävät korvaushoitotuotteet yksinkertaisesti riitä korvaamaan tupakoinnin lopettamisen jälkeistä nikotiinin tarvetta, jolloin paluu tupakointiin tapahtuu todella helposti. Kun nikotiinitoleranssi on suuri, vahvat nikotiinipussit voivat olla todella toimiva apuväline tupakasta erossa pysymiseen.

Sopivatko vahvat nikotiinipussit juuri minulle?

Jos olet tupakoinut kauan ja suuria määriä, tai käyttänyt vahvoja nuuskamerkkejä, on hyvin mahdollista, että nikotiinitoleranssisi on kasvanut niin suureksi, että tarvitset korvaushoitoa varmistaaksesi tupakkatuotteista eroon pääsemisen. Jos olet aikaisemmin yrittänyt lopettamista ja mahdollisesti kokeillut perinteisiä nikotiinituotteita kuten nikotiinipurukumia, nikotiinisuihkeita tai -laastareita lopettamisen tukena, etkä ole onnistunut lopettamisessa, voi olla, ettei noiden tuotteiden nikotiinipitoisuus ole ollut riittävä pitämään vieroitusoireita kurissa. Tässä tapauksessa vahvat nikotiinipussit voisivat olla yksi vaihtoehto sinulle sopivaksi korvaushoitotuotteeksi.

vahva nikotiininuuska

Vahvat nikotiinipussit eivät kuitenkaan sovellu jokaiselle, jonka vuoksi yhteistyölääkärimme selvittää nikotiiniriippuvuutesi tason ja yleisen terveydentilasi soveltuvuuden vahvojen nikotiinipussien käyttämiselle ennen lääkereseptin myöntämistä. Mikäli terveydentilasi on soveltuva nikotiinipussien käytölle, saat lääkereseptin palvelustamme muutamassa minuutissa terveyskyselystä, jonka jälkeen voit tehdä tilauksen verkkokaupastamme. On kuitenkin tärkeää, että lopullisen päätöksen vahvojen nikotiinipussien soveltuvuudesta tekee ammattitaitoinen lääkäri.

On kuitenkin tärkeää, että lopullisen päätöksen vahvojen nikotiinipussien soveltuvuudesta tekee ammattitaitoinen lääkäri. Terveyskyselymme perustuu viimeisimpään tieteelliseen tietoon nikotiiniriippuvuudesta ja sen hoidosta, jonka lisäksi yleinen terveydentila kartoitetaan kattavasti.

Reseptipussit.com

Kenelle nikotiinipussit reseptillä eivät varmuudella sovellu?

Kuten aikaisemmin mainittua, vahvat nikotiinipussit eivät sovellu jokaisen käyttöön. Nikotiini itsessään aiheuttaa riippuvuutta, ja mikäli vahvaa nikotiiniriippuvuutta ei tupakoinnin tai nuuskan käyttämisen seurauksena ole syntynyt, ei sitä kannata myöskään aiheuttaa vahvoilla korvaushoitotuotteilla. Mikäli nikotiiniriippuvuus on matala, on varmasti järkevämpää hoitaa lievät vieroitusoireet vapaasti tilattavilla, korkeintaan 4 mg nikotiinia sisältävillä itsehoitotuotteilla.

Vahvat nikotiinipussit eivät sovellu:

 • Alle 18-vuotiaille
 • Nikotiinille tai muille tuotteiden ainesosille allergisille
 • Sydänsairauksia sairastaville
 • Äskettäin sydäninfarktin tai aivohalvauksen saaneille

Suosittelemme keskustelemaan oman lääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen vahvojen nikotiinipussien käyttämistä, mikäli henkilöllä on:

 • Hoitamaton korkea verenpaine
 • Diabetes
 • Kilpirauhasen liikatoimintaa
 • Lisämunuaiskasvain
 • Mahahaava
 • Maksasairauksia
 • Munuaissairauksia
 • Sydän- tai verisuonisairauksia

Onko lääkärinne valtuutettu kirjoittamaan eurooppalaisen lääkemääräyksen?

Kyllä on. Yhteistyölääkärimme ovat lisensoituja ammattilaisia. Yhteistyölääkärimme antama lääkeresepti noudattaa direktiiviä 2012/52/EU, jossa määritellään eurooppalaisen lääkemääräyksen formaatti. Asiakkaallemme lähetettävästä reseptikopiosta löytyy yhteistyölääkärimme tunniste- ja yhteystiedot ja asiakas voi tarpeen tullen kääntyä reseptin määränneen lääkärin puoleen.

valtuutettu lääkäri

Reseptipussit.com toimii täysin Valviran ja Tullin ohjeistusten mukaisesti ja valikoimastamme löytyvät tuotteet toimitetaan aina eurooppalaisesta apteekista. Palvelustamme voit tilata vahvat nikotiinipussit täysin turvallisesti, luotettavasti ja nopealla toimituksella, jos terveydentilasi sen edellyttää.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *