Onko nikotiinipussien tilaaminen laillista ja voinko tilata vahvoja nikotiinipusseja netistä täysin turvallisesti? Näihin kysymyksiin törmätään usein ja vaikka vastaus molempiin kysymyksiin onkin kyllä, on hyvä käydä läpi mitä rajoituksia ja säädöksiä nikotiinipussien tilaamiseen liittyy ja mihin käyttöön ja mistä niitä kannattaa tilata.

Mihin nikotiinipusseja käytetään?

Nikotiinipussit eivät ole tarkoitettu niin sanottuun huvikäyttöön, vaan ainoastaan apuvälineeksi tupakasta tai nuuskasta vieroittumiseen. Nikotiiniannospussi asetetaan suuhun ylähuulen ja ikenen väliin ja annetaan vaikuttaa oman mieltymyksen mukaan noin 15–45 minuuttia. Nikotiini vapautuu elimistöön suun limakalvojen kautta ja käytön jälkeen nikotiinipussin voi hävittää normaalien talousjätteiden mukana.

Miksi nikotiinipussien suosio on räjähtänyt?

Monet voivat kuvitella, että nikotiinituotteiden suosio on verrattain uusi trendi, mutta tosiasiassa nikotiinista on tullut Suomen myydyin itsehoitolääke jo 15-vuotta sitten. Vuonna 2007 nikotiinia sisältävät korvaushoitotuotteet kiilasivat ohi siihen saakka kärkipaikkaa pitäneiden särkylääkkeiden, kuten Buranan ja Ibusalin. Siitä saakka nikotiini on ollut Suomen myydyin itsehoitovalmiste.

Nikotiinipussien suosio lähti nousemaan koronapandemian iskettyä myös Suomeen. Tupakoinnin lopettamishalukkuus nousi ennennäkemättömälle tasolle, kun selvisi, että tupakointi on yksi pahimmista riskitekijöistä vakavaan koronasairauteen sairastumiselle. Tässä vaiheessa tuhannet ja tuhannet suomalaiset alkoivat etsimään tehokkaita korvaushoitovaihtoehtoja tupakoinnin lopettamisen tueksi, ja sana nikotiinipussien tehokkuudesta alkoi leviämään.

Nikotiinipussien tilaaminen verkosta

Nikotiinipussien suosion kasvaessa myös nikotiinipusseja myyvät verkkokaupat tulivat markkinoille ja kuluttajille oli tarjolla toinen toistaan parempia vaihtoehtoja kivijalkamyymälöiden tarjoamien Zonnic annospussien rinnalle. Nikotiinipussien tilaamiseen ja maahantuontiin asetettiin selkeät rajoitukset, joita noudattavilta verkkokaupoilta nikotiinipussien tilaaminen oli, ja on edelleen, täysin laillista ja turvallista.

Mietojen, korkeintaan 4 mg nikotiinia sisältävien nikotiinipussien tilaaminen verkosta rajoitettiin niin, että nikotiinipusseja voi tilata ainoastaan Suomen ulkopuolelta, mutta ETA-alueelta. ETA-alueen ulkopuolelta nikotiinipusseja ei voi tilata Suomeen. Lisäksi määriteltiin kertatilausrajoitus, jonka mukaan mietoja nikotiinipusseja voi tilata korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan. Kolmen kuukauden käyttöä vastaava määrä taas laskettiin siten, että vuorokauden annokseksi laskettiin korkeintaan 96 mg nikotiinia vuorokaudessa, eli yksi 4 mg nikotiinia sisältävä annospussi tunnissa.

Nikotiinipussien suosio lähti nousemaan koronapandemian iskettyä myös Suomeen. Tupakoinnin lopettamishalukkuus nousi ennennäkemättömälle tasolle, kun selvisi, että tupakointi on yksi pahimmista riskitekijöistä vakavaan koronasairauteen sairastumiselle.

Reseptipussit.com

Vahvojen nikotiinipussien tilaaminen verkosta

Vahvojen nikotiinipussien tilaaminen netistä tai muu maahantuonti taas on kiellettyä, ilman voimassa olevaa tuontilupaa, kuten lääkereseptiä. Koska kyseessä on lääkeresepti, on tulli tarkentanut vahvojen nikotiinipussien tilaamista koskevaa ohjeistusta niin, että lääkärien määräyksiä vahvoihin, muualta kuin apteekeista toimitettaviin annospusseihin ei hyväksytä. Reseptipussit.com toimii täysin Valviran ja Suomen tullin ohjeistuksien mukaisesti. Kaikki verkkokauppamme valikoimassa olevat nikotiinipussit toimitetaan eurooppalaisesta apteekista. Tästä syystä voit tilata reseptipussit.com verkkokaupan tuotteita Suomeen täysin turvallisesti, mikäli terveydentilasi edellyttää reseptin. Terveydentilasi arviointi suoritetaan yhteistyölääkärimme terveyskyselyllä.

Voit lukea tullin ohjeistuksen nikotiinipussien tilaamisesta täältä.

Nikotiinipussien tilaaminen netistä on helppoa ja nopeaa

Mikäli koet nikotiiniriippuvuutesi niin vahvaksi, että tarvitset vahvempia nikotiinipusseja päästäksesi eroon tupakasta tai nuuskasta, on prosessi palvelussamme nopea, luotettava ja helppokulkuinen.

Tilataksesi vahvoja nikotiinipusseja verkkokaupastamme, voit valita sinulle sopivalta tuntuvat tuotteet valikoimastamme, jonka jälkeen teet vahvan tunnistautumisen palveluumme millä tahansa suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen pääset vastaamaan terveyskyselyyn yhteistyölääkärillemme, joka tekee päätöksen vahvojen nikotiinipussien tarpeesta ja siitä, onko yleinen terveystilanteesi sellainen, että vahvat nikotiinipussit sopivat sinulle. Mikäli terveydentilasi edellyttää reseptin, saat sen muutamassa minuutissa, jonka jälkeen pääset viimeistelemään ja maksamaan tilauksesi. Tilauksesi toimitetaan nopeasti, voit odottaa tilauksesi olevan perillä noin 3–5 päivän kuluttua tilauksestasi. Reseptisi on voimassa 3 kuukautta, joten voit tarvittaessa tilata lisää tuotteita verkkokaupastamme reseptin voimassaoloaikana.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *